PDA

View Full Version : [CLOSED] ST2 project - device sizes inaccurate



lorezyra
17 Apr 2012, 3:16 PM
Hey guys, Can you update the default list of device resolutions (sizes) to be more accurate? There are two different resolutions for both the iPhone and iPad...

For a more complete list: look here:

http://cartoonized.net/cellphone-screen-resolution.php

Otherwise, I typically have to update the list manually to the following:


iPhone3 - 320 x 480
iPhone4 - 640 x 960
iPad - 768 x 1024
iPad3 - 1536 x 2048
Nexus S - 480 x 800
PlayBook/Kindle Fire - 600 x 1024
Kindle3 - 600 x 800

jjohnston
12 Nov 2012, 1:22 PM
I don't think we should be adding the high-res versions for retina iOS devices. While technically those devices do have higher physical resolutions, they use a logical resolution equal to the non-retina devices. Sizing the Architect canvas to 640x960, for instance, is going to give a very inaccurate representation of how it would look on a retina iPhone -- you'd have to double the size of all of the rendered contents as well as the size of the canvas itself for it to be accurate.

lorezyra
12 Nov 2012, 8:24 PM
Why would you have to double the physical size of the canvas? The zoom level could be changed to 50% or lower.

In any case, my request was in response to the list getting purged after re-installing SA2. I found it annoying to re-enter the sizes manually. I thought if those values were by default, then I wouldn't have to enter them in...

jjohnston
13 Nov 2012, 7:35 AM
Not sure what you mean about zooming to 50%, you'd still have a canvas set to a logical resolution that is twice that of the actual target device and would give you a very inaccurate rendering. Easiest way to think about it: on retina iOS devices, the browser uses logical pixels that consist of four physical pixels. Therefore the browser has a logical resolution equal to that of the corresponding non-retina device, in terms of how all CSS lengths are measured. Something set to width:10px will actually use 20 physical pixels on the device.

If you are adding those retina resolutions manually yourself, then I'd strongly caution you that you are not getting an accurate rendering of what it will look like on an actual retina device. Specifically, the canvas will display all text, borders, paddings, explicit widths/heights, etc. at half the size it will display at on the device.

Anyway... your original message didn't seem to say anything about the list being purged. This should not happen, so can you provide any more information? Did this happen only once, or is it an ongoing problem?

lorezyra
28 Nov 2012, 5:43 PM
Yes. When I update/upgrade, the modifications I made to the list are lost.