1. #1
    Sencha User
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Pune
    Posts
    25
    Vote Rating
    0
    sachindhake is on a distinguished road

      0  

    Default RadioGroup, Radio button Issue

    RadioGroup, Radio button Issue


    Hello All,

    Can anyone please help me to resolve the RadioGroup / Radio issue I am facing ?

    I have a created a popup window with TabPanel wrapped in FormPanel. The FormPanel have several tabs, each tab consist of different form fields. In last Tab of the TabPanel, I have placed an RadioGroup. The issues is whenever the Popup window loads and once the form data is loaded, the RadioGroup error appears saying

    this.items.first().getName(); // First is not an function.

    I have observed that, this issues comes only when the Tab containing the RadioGroup is inactive at the time of loading the form / window. The issue appears in all Tabs which have RadioGroups withing them and are inactive at the time of window / form load.

    Any idea what could be the issue ?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Sencha - Community Support Team Condor's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    The Netherlands
    Posts
    24,246
    Vote Rating
    94
    Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of

      0  

    Default


    Did you already configure your TabPanel with deferredRender:false?

    If yes, then you might need to add forceLayout:true to the RadioGroup.

  3. #3
    Sencha User
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Pune
    Posts
    25
    Vote Rating
    0
    sachindhake is on a distinguished road

      0  

    Default


    No. I haven't configured the deferredRender param. Do I need to ?

    Also, if I use normal Radio buttons having SAME name, instead of RadioGroup, it throws different error, this.el.up(); el is undefined.

  4. #4
    Sencha - Community Support Team Condor's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    The Netherlands
    Posts
    24,246
    Vote Rating
    94
    Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of Condor has much to be proud of

      0  

    Default


    You can't load a form if the fields are not rendered (this is a very annoying limitation that will finally be removed in Ext 4).

    This means that you have to configure your TabPanel with:
    Code:
    deferredRender: false,
    layoutOnTabChange: true
    to force the hidden tabs to be rendered.

  5. #5
    Sencha User
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Pune
    Posts
    25
    Vote Rating
    0
    sachindhake is on a distinguished road

      0  

    Wink Worked !!!

    Worked !!!


    Setting deferredRender: true have made the magic. I been beating up my head since last 3-4 hours.

    Yes the issue is really annoying, hopefully will be taken care in next releast.

    Thanks a lot Condor.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 24 Aug 2010, 12:44 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: 29 Mar 2010, 4:28 PM
  3. Help Request Accessing Value of Selected Radio Button in RadioGroup
    By mt404 in forum Ext 2.x: Help & Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 6 Jan 2009, 6:13 AM
  4. Issue in using data[some_key][some_name] as radio button name
    By abbasali in forum Ext 2.x: Help & Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 12 Feb 2008, 8:44 PM
  5. radio button and IE Mozilla browser issue
    By Tina G in forum Ext 2.x: Help & Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 31 Jan 2008, 9:32 PM

Thread Participants: 1

Tags for this Thread