1. #1
    Sencha User
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    74
    Vote Rating
    3
    shaneavery is on a distinguished road

      0  

    Smile Answered: Are there any plans to include some form of multi-select field in ST2?

    Answered: Are there any plans to include some form of multi-select field in ST2?


    There has been some discussion on this already here:

    http://www.sencha.com/forum/showthre...ns-in-sencha-2
    http://www.sencha.com/forum/showthre...ltiSelectField

    Just wondering if there are any plans to provide a multi-select field in Sencha Touch 2 (perhaps a config property for the existing 'select' field), or do I need to roll my own?

    Thanks

  2. For now you would need to create your own. The API is pretty frozen for 2.0 release.

  3. #2
    Sencha - Senior Forum Manager mitchellsimoens's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gainesville, FL
    Posts
    37,118
    Answers
    3504
    Vote Rating
    855
    mitchellsimoens has a reputation beyond repute mitchellsimoens has a reputation beyond repute mitchellsimoens has a reputation beyond repute mitchellsimoens has a reputation beyond repute mitchellsimoens has a reputation beyond repute mitchellsimoens has a reputation beyond repute mitchellsimoens has a reputation beyond repute mitchellsimoens has a reputation beyond repute mitchellsimoens has a reputation beyond repute mitchellsimoens has a reputation beyond repute mitchellsimoens has a reputation beyond repute

      0  

    Default


    For now you would need to create your own. The API is pretty frozen for 2.0 release.
    Mitchell Simoens @SenchaMitch
    Sencha Inc, Senior Forum Manager
    ________________
    Check out my GitHub, lots of nice things for Ext JS 4 and Sencha Touch 2
    https://github.com/mitchellsimoens

    Think my support is good? Get more personalized support via a support subscription. https://www.sencha.com/store/

    Need more help with your app? Hire Sencha Services services@sencha.com

    Want to learn Sencha Touch 2? Check out Sencha Touch in Action that is in print!

    When posting code, please use BBCode's CODE tags.

  4. #3
    Sencha User
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    74
    Vote Rating
    3
    shaneavery is on a distinguished road

      0  

    Question Thanks Mitchell

    Thanks Mitchell


    I will be hacking on your ST1 extension to achieve that. I hope you don't mind?

  5. #4
    Sencha User
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    74
    Vote Rating
    3
    shaneavery is on a distinguished road

      0  

    Thumbs up Multiselect field class

    Multiselect field class


    Mitchell,

    I finally realized that your version 1.1 extension is too far removed from ST2 to re-work. However, I learned a lot about your techniques from reviewing your code, and that was of value to me (like using a CSV string in the text field, etc.). That being said, I created a new class that extends/overrides Select.js in a minimalistic way to provide a multi-select field. It has been tested in ST2 Beta 3, and it seems to be working well so far. The code can be found at this forum thread:

    http://www.sencha.com/forum/showthre...r-ST2-(Beta-3)

    This multi-select field class uses a dataview list only, not a picker (for obvious reasons). I am sure there are some things that may be better optimized in the code, but this is at least functional and tested. Hope this proves useful to whomever may need it until ST2 comes with its own Multi-select field. Let me know what you think.
    Last edited by shaneavery; 19 Feb 2012 at 6:06 PM. Reason: Linked to extension forum post.

Thread Participants: 1

Tags for this Thread