1. #1
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    92
    Vote Rating
    73
    bobmanc is just really nice bobmanc is just really nice bobmanc is just really nice bobmanc is just really nice

      0  

    Default Adding Array Store

    Adding Array Store


    I expect I am just doing something dumb but I don't see what it is.

    All I want to do is add an ArrayStore that I can autoload data from an array.

    When I drag an ArrayStore over it automatically creates an AjaxProxy and ArrayReader. Why do I need an AjaxProxy? Also there is nowhere to enter the array data. When I view the code I see that it extends Ext.data.Store and note Ext.data.ArrayStore.

  2. #2
    Sencha - Architect Dev Team aconran's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    9,485
    Vote Rating
    135
    aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold

      0  

    Default


    Enter the data you would like in the data configuration of the Store.
    Aaron Conran
    @aconran

  3. #3
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    92
    Vote Rating
    73
    bobmanc is just really nice bobmanc is just really nice bobmanc is just really nice bobmanc is just really nice

      0  

    Default


    Thanks. The strange thing is sometimes when I am looking at the Properties 'data' is not there. If I type 'data' in the filter it shows up. Maybe a glitch in the UI.

  4. #4
    Sencha - Architect Dev Team aconran's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    9,485
    Vote Rating
    135
    aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold

      0  

    Default


    The latest build introduced a feature to only show the most commonly used configurations by default. I agree that ArrayStore should have data added as a common configuration.

    The toggle between basic and advanced mode in the property grid will become much more prominent and apparent in the next build > 341.
    Aaron Conran
    @aconran

  5. #5
    Sencha User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    111
    Vote Rating
    1
    sajan is on a distinguished road

      0  

    Default


    Hi,
    I am also trying to add data to the array store from data config. I have 3 fields in my model.
    name, testname, test2 name and I have data like this
    [

    ['Hewlett-Packard Co.','apple','ball'],
    ['Hewlett-Packard Co.111','cat','dog']

    ];
    but when ever I paste the data on data config it still shows as [array]...

    Am I doing something wrong?
    Please do let me know
    thanks

  6. #6
    Sencha - Architect Dev Team aconran's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    9,485
    Vote Rating
    135
    aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold

      0  

    Default


    Drop the semicolon
    Aaron Conran
    @aconran

  7. #7
    Sencha User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    111
    Vote Rating
    1
    sajan is on a distinguished road

      0  

    Default


    thanks
    Done!!!
    but now new problem .
    Do I have to fill something in data proxy server? (it is showing the error below)

    Uncaught Error: [ERROR][Ext.data.proxy.Server#buildRequest] You are using a ServerProxy but have not supplied it with a url.

    But If I put "#" on the URL it works. Is it mandatory to put something in URL?
    Please do let me know
    thanks

  8. #8
    Sencha - Architect Dev Team aconran's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    9,485
    Vote Rating
    135
    aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold aconran is a splendid one to behold

      0  

    Default


    Right click on the existing proxy in the inspector and transform it to a memory proxy.
    Aaron Conran
    @aconran

  9. #9
    Sencha User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    111
    Vote Rating
    1
    sajan is on a distinguished road

      0  

    Default


    Fantastic!!!

    thanks a lot

Thread Participants: 2