Success! Looks like we've fixed this one. According to our records the fix was applied for EXTJS-5907 in a recent build.
  1. #1
    Sencha User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    7
    Vote Rating
    0
    bydooweedoo is on a distinguished road

      0  

    Default [RC1, RC2] Ext.form.field.ComboBox exception

    [RC1, RC2] Ext.form.field.ComboBox exception


    Hello,

    I have a bug since the RC1 (perhaps the B3 but not sure) on the combobox component.

    I am using the grid with rowEditing plugin, with some combobox on editor field.

    The problem is I need to show the selected record from combo without loading the combo remotly when the user edit the field.

    So, I am adding the missing record to the combo manually but then when I try to expand the combo I have this exception with RC1:

    Code:
    Uncaught TypeError: Cannot read property 'internalId' of undefined
    Ext.define.updateIndexesext-all-dev.js:88469
    Ext.define.refreshext-all-dev.js:88237
    Base.implement.callParentext-all-dev.js:6030
    Ext.define.refreshext-all-dev.js:145286
    Base.implement.callParentext-all-dev.js:6030
    Ext.define.refreshext-all-dev.js:145468
    Ext.define.onDataRefreshext-all-dev.js:88544
    fireext-all-dev.js:13918
    Ext.define.continueFireEventext-all-dev.js:35444
    Ext.define.fireEventext-all-dev.js:35415
    Ext.define.loadRecordsext-all-dev.js:73264
    Ext.define.onProxyLoadext-all-dev.js:72959
    Ext.define.processResponseext-all-dev.js:56417
    (anonymous function)ext-all-dev.js:71818
    Ext.apply.callbackext-all-dev.js:10575
    Ext.define.onCompleteext-all-dev.js:53167
    Ext.define.onStateChangeext-all-dev.js:53105
    (anonymous function)
    This is the traceback when using extjs 4.1 RC2:
    Code:
    Uncaught TypeError: Cannot read property 'internalId' of undefined
    Ext.define.updateIndexesext-all-dev.js:89481
    Ext.define.refreshext-all-dev.js:89244
    Base.implement.callParentext-all-dev.js:6144
    Ext.define.refreshext-all-dev.js:146195
    Base.implement.callParentext-all-dev.js:6144
    Ext.define.refreshext-all-dev.js:146377
    Ext.define.onDataRefreshext-all-dev.js:89556
    fireext-all-dev.js:14093
    Ext.define.continueFireEventext-all-dev.js:35760
    Ext.define.fireEventext-all-dev.js:35731
    Ext.define.loadRecordsext-all-dev.js:74067
    Ext.define.onProxyLoadext-all-dev.js:73762
    Ext.define.processResponseext-all-dev.js:56895
    (anonymous function)ext-all-dev.js:72619
    Ext.apply.callbackext-all-dev.js:10735
    Ext.define.onCompleteext-all-dev.js:53645
    Ext.define.onStateChangeext-all-dev.js:53583
    (anonymous function)
    I am using this code for adding the missing record to the combo store:
    Code:
    this.getStore().add({ id: id, name: name });
    I need to show a record without loading the store remotly for each ComboBox of my project. This exception also occured when combo are included in Form.

    I tried to add the missing record before and after combo rendering. I even tried to trick the pageSize attribute (by adding +1 for this record).

    My code worked fine since the B1 but with RC1 and RC2 I am having this problem plus rendering/layout problem (without any exceptions this time).

    Does anybody know a workaround for this combo problem ?

    Thank you !
    Last edited by bydooweedoo; 8 Apr 2012 at 5:59 AM. Reason: Add extjs RC2 traceback.

  2. #2
    Sencha User
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    157
    Vote Rating
    12
    el_chief will become famous soon enough

      0  

    Default


    same here.

    combobox raises error if you use pagesize with remote data

    RC2

  3. #3
    Sencha - Ext JS Dev Team evant's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    16,119
    Vote Rating
    507
    evant has a reputation beyond repute evant has a reputation beyond repute evant has a reputation beyond repute evant has a reputation beyond repute evant has a reputation beyond repute evant has a reputation beyond repute evant has a reputation beyond repute evant has a reputation beyond repute evant has a reputation beyond repute evant has a reputation beyond repute evant has a reputation beyond repute

      0  

    Default


    Can't reproduce, can I get a test case?

    Code:
    Ext.onReady(function() {
    
        var store = Ext.create('Ext.data.Store', {
            fields: ['name', 'value'],
            pageSize: 1,
            proxy: {
                type: 'ajax',
                url: 'data.php',
                reader: {
                    type: 'json',
                    totalProperty: 'total',
                    root: 'data'
                }
            }    
        });
    
        Ext.create('Ext.form.field.ComboBox', {
            store: store,
            displayField: 'name',
            valueField: 'value',
            pageSize: 1,
            renderTo: document.body,
            width: 500
        })
        
    });
    PHP Code:
    <?php

    $start 
    $_REQUEST["start"];
    if (
    $start == 0) {
        
    $name "Foo";
        
    $value 1;
    } else if (
    $start == 1) {
        
    $name "Bar";
        
    $value 2;
    } else {
        
    $name "Baz";
        
    $value 3;
    }

    ?>
    {
        "total": 3,
        "data": [{
            "name": "<?php echo $name ?>",
            "value": <?php echo $value ?>
        }]    
    }
    Evan Trimboli
    Sencha Developer
    Twitter - @evantrimboli
    Don't be afraid of the source code!

  4. #4
    Sencha User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    7
    Vote Rating
    0
    bydooweedoo is on a distinguished road

      0  

    Default


    Hello,

    Here is a test case:

    test-case.html
    HTML Code:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
    <html>
      <head>
        <title>Combo RC2 exception</title>
        <link href="/extjs4/resources/css/ext-all-gray.css" media="screen" rel="stylesheet" type="text/css" />
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
      </head>
      <body>
        <!-- extjs -->
        <script type="text/javascript" src="/extjs4/ext-all-dev.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="test-case.js"></script>
      </body>
    </html>
    test-case.js
    Code:
    Ext.onReady(function() {
        Ext.define('TestCaseModel', {
            extend: 'Ext.data.Model',
            idProperty: 'id',
            fields: [{
                name: 'id'
            }, {
                name: 'name',
                type: 'string'
            }]
        });
    
        var store = Ext.create('Ext.data.Store', {
            autoLoad: false,
            pageSize: 50,
            model: 'TestCaseModel',
            proxy: {
                type: 'ajax',
                url: 'data.json',
                format: 'json',
                reader: {
                    type: 'json',
                    root: 'data',
                    totalProperty: 'total'
                }
            }
        });
    
        store.add({"id": 1, "name": "name #1"});
    
        var app = Ext.create('Ext.container.Viewport', {
            layout: 'fit',
            items: [{
                xtype: 'combo',
                store: store,
                valueField: 'id',
                displayField: 'name',
                forceSelection: true,
                pageSize: 50,
                value: 1
            }]
        });
    });
    data.json
    Code:
    {"data": [{"id": 1, "name": "name #1"}, {"id": 2, "name": "name #2"}, {"id": 3, "name": "name #3"}], "total": 3, "success": true}
    Hope it helps.

    Thank you.

  5. #5
    Sencha User
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    12
    Vote Rating
    0
    tayfun.ozis.erikan is on a distinguished road

      0  

    Default


    The same problem is here.


    PHP Code:
    // load form from grid record
            
    formWin.down('form').loadRecord(record);


            
    // Bind combo value
            
    formWin.getEl().mask('Please wait...');
            
    formWin.down('combo').getStore().load(
                {
    params: {queryrecord.data.worksite_name}, callback: function() {
                    
    formWin.getEl().unmask();
                }}
            );
            
    formWin.down('combo').setValue(record.data.worksite_id);
            
    formWin.down('combo').setRawValue(record.data.worksite_name);
            
    formWin.down('combo').focus(); 
    Code:
    Thanks.

  6. #6
    Ext JS Premium Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    63
    Vote Rating
    1
    kevhender is on a distinguished road

      0  

    Default


    +1 on this one, there is no way we can use anything past 4.1 beta 2 until this is fixed. Adding records to ANY combos before clicking the trigger causes this to happen. Please fix this ASAP!

    Also, I spent several hours attempting workarounds for this (which I am usually able to do), but was unsuccessful. If anyone finds anything, please post. RC3 fixes a lot of bugs that we needed fixed, but it's unusable without a fix for this.

  7. #7
    Sencha User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    7
    Vote Rating
    0
    bydooweedoo is on a distinguished road

      0  

    Default


    This bug does not fire exception in 4.1.0 release but doesn't work either.

    Any news about fixing this one ?
    It would be great to fix it as soon as possible.

    Thanks

film izle

hd film izle

film sitesi

takipci kazanma sitesi

takipci kazanma sitesi

güzel olan herşey

takipci alma sitesi

komik eğlenceli videolar