PDA

View Full Version : adding new menu in gridPanel columns context menu



eyetv
1 Dec 2010, 1:40 PM
Hello,

All is in the title : how to add a new menu in a gridPanel columns context menu ?

Thanks

aconran
1 Dec 2010, 1:49 PM
There is no easily accessible public configuration to do so at the moment in Ext 3.x. As I'm currently working on optimizing the Grid (which has been written from the ground up for Ext 4) I'll make sure this makes it into Ext 4.

In Ext 3.x, you will want to take a look at the private property hmenu of src/widgets/grid/GridView.js. You can add to this hmenu and then override handleHdMenuClick to provide an appropriate action when your id is encountered.

In Ext 4.x, you will override a method like getMenuItems for the ColumnContainer and provide an handler, text, etc

eyetv
1 Dec 2010, 11:53 PM
thank you for your reply

pending Ext 4, I'll follow your advice