PDA

View Full Version : tabs and modal



jbowman
11 Oct 2006, 5:53 PM
When I use a modal for a panel (yui container) the tabs bleed through the modal. The currently active tab is "full color" and all tabs are selectable. This can cause problems with my active script.

jack.slocum
11 Oct 2006, 5:59 PM
Bump the z-index on the container and it will fix it. The YUI containers come with a z-index of 1 for some silly reason.

jbowman
11 Oct 2006, 6:21 PM
I tried that, in fact I cranked it way up :lol:



configModal = new YAHOO.widget.Panel("configModal", {
modal:true,
visible:false,
width:"280px",
fixedcenter:true,
constraintoviewport:true,
draggable:true,
zIndex:9999
});


Still have the same issue.

jack.slocum
11 Oct 2006, 6:43 PM
Can you send me something or put up a page? It doesn't make a lot of sense now that I think about it. The tabs doesn't set z-index, they use the default. I can look at it though and help you dianose the problem.

One other thing to try beforehand - set the z-index property directly in the css. I remember having problems with the zIndex using the property on Dialog.

Here's what I use on /forum2:


.mask {
z-index:10000;
display:none;
position:absolute;
top:0;
left:0;
-moz-opacity: 0.5;
opacity:.50;
filter: alpha(opacity=50);
background-color:#CCC;
}
.panel {
background-image: url('/blog/images/gradient-bg.gif');
visibility:hidden;
border-collapse:separate;
position:relative;
left:0px;top:0px;
font:1em Arial;
background-color:#FFF;
border:1px solid #6593cf;
z-index:10001;
overflow:auto;
}


I go even higher than 9999 :D

jbowman
11 Oct 2006, 6:54 PM
I'll try setting something up tomorrow evening for you to take a look at. Heck, pulling that small section out into in it's own page may make the problem reveal itself anyway, right now I gotta get some sleep.