View Full Version : [CLOSED] [2.0.1] 'id' field present in subclassed model

30 Oct 2012, 2:52 AM
Ext.define('foo', {
extend : 'Ext.data.Model',
config : {
fields : [
console.log(foo.prototype.fields.length); // =2

Expect code above to not include any 'id' field.

30 Oct 2012, 5:31 AM
Thanks for the report! I have opened a bug in our bug tracker.

26 Nov 2012, 8:11 AM
Actually there needs to be an id field on every Model. If you don't want it to be id, set the idProperty and create another field that acts as an id field.

Marking this as wontfix in the meantime.

26 Nov 2012, 8:24 AM
Though why should it behave differently in Ext vs Touch?