PDA

View Full Version : IOS 7 and status bar



lokomass
15 Nov 2013, 2:46 AM
Hi everybody,

Since I've updated my iPhone 5 to IOS7, my apps aren't in fullscreen...
When I lunch app my screen :

46859

And immediatly, status bar became black, and my app keep the black status bar


46860

Before IOS7, my screen was full like this :

46861

So how it's possible to get my screen like this above ?

Thanks very much

fmoseley
18 Nov 2013, 6:20 PM
I'm not sure if this is a web app or a packaged app. For web app: (search this page for status bar):
http://www.mobilexweb.com/blog/safari-ios7-html5-problems-apis-review

cordova packaged app see the following blog post:
http://druckit.wordpress.com/2013/09/24/about-sencha-touch-2-x-phonegapcordova-and-ios-7/

lokomass
18 Nov 2013, 10:54 PM
Thanks for reply but your first link is broken.
This is a web apps in htlm5.
Ty

fmoseley
18 Nov 2013, 11:00 PM
Sorry about that it is fixed now.

alan12341234
19 Nov 2013, 9:09 PM
You'll need phonegap to resolve this.Add the plugin and use it, it worked very well on my projects:https://github.com/jota-v/cordova-ios-statusbar

lokomass
20 Nov 2013, 2:43 AM
Thank you, but my app's isn't native, it's just an url on the web.
Can I fix this problem without phonegap ?

lokomass
23 Nov 2013, 12:15 AM
Can you expain me what I have to do (if it possible), to fix this please, I really need this.
Thanks a lot

fmoseley
23 Nov 2013, 12:50 AM
For web app: (search this page for status bar to find instructions on how to fix):
http://www.mobilexweb.com/blog/safar...ms-apis-review (http://www.mobilexweb.com/blog/safari-ios7-html5-problems-apis-review)

lokomass
23 Nov 2013, 1:04 AM
I've read the paragraph "Status bar" but I didn't find what I have to do.
I'm sorry but I'm beginner.

fmoseley
23 Nov 2013, 2:19 AM
It mentions the apple-mobile-web-app-status-bar-style meta tag
You will have to add it to your index.html.
https://developer.apple.com/library/safari/documentation/AppleApplications/Reference/SafariHTMLRef/Articles/MetaTags.html

lokomass
23 Nov 2013, 3:10 AM
Thanks for reply,
This work, I can get a status bar with date, clock and battery...
But in my case, I want a full screen with no status bar, is it possible ?