Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 40

Thread: Unexplained load mask in upper left corner of browser again

    Success! Looks like we've fixed this one. According to our records the fix was applied for EXTJS-4632 in a recent build.
  1. #11
    Ext JS Premium Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    12
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    Yeah, we've run across the same behavior where we have a grid that reloads every 30 seconds and is on a hidden card. If the card is destroyed (and this the grid) there is no issue.

  2. #12
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    56
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    Has there been an official response to this bug? Is this something that the dev team has been able to replicate? Will this fix be in 4.1?

    Can someone on the Sencha team comment on this? This bug isn't a deal breaker but it does make the most important page of my application look very sloppy. We're in the testing phase of our ExtJS 3 to 4 conversion and it's looking awesome except for this one issue. I have time now and can try to replicate this in a test case but I don't want to go through this if it's something that is already being taken care of.

  3. #13
    Sencha User hendricd's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Long Island, NY USA
    Posts
    5,966
    Vote Rating
    15
      0  

    Default

    After reviewing the Loadmask code, it appears this issue has been resolved in 4.0.7 and 4.1PR.
    "be dom-ready..."
    Doug Hendricks

    Maintaining ux: ManagedIFrame, MIF2 (FAQ, Wiki), ux.Media/Flash, AudioEvents, ux.Chart[Fusion,OFC,amChart], ext-basex.js/$JIT, Documentation Site.


    Got Sencha licensing questions? Find out more here.


  4. #14
    Sencha User
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    46
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    Same problem here with ExtJS 4.0.7
    The 4.1 is not working with my app so I can say for this version.

  5. #15
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    56
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    I'm running 4.0.7 also and have the issue.

  6. #16
    Sencha User
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    46
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    Another probem with mask. When I use it on a window, the mask is display bellow the window so it is not visible.

    Lots of bugs with these mask, should I try to fix this bugs or should I wait for new version ?

  7. #17
    Ext JS Premium Member neongrau's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    271
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    hmm i'm seeing this just SINCE 4.0.7

    Allso all load-masks on views within a panel that has autoScroll true get the load-mask placed centered on the total content height. making the load-masks appear way off.

    I saw ppl reporting issues about the load-masks since day 1 when 4.0.7 was released.
    Was expecting a fix soon tbh.

    btw. happens especially on Accordion-layouts, GridPanel load-masks seem to work fine.

    this is how it looks like
    load-mask-misplaced.jpg

  8. #18
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    56
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    Again....Sencha team.

    Do I need to take the time to replicate the issues I have in a basic test case or is this a known issue that's already being addressed?

    I see tons of complaints on this forum about load mask issues. I can currently think of 3 but have only mentioned 1 because I didn't want to hijack this thread. So far the official response is that the issue is fixed in 4.0.7, but it's clearly not. Is it being addressed?

    I am committed to ExtJs 4.x and will do what it takes to help make it work.

  9. #19
    Ext JS Premium Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    69
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    I'm having the same problem. I have two grids that are instantiated from the same xtype. The two grids are on two different tab Panels. The two grids share the same store.

    The grid panel uses a grid view, and the gridviews loadMask config is defaulted tontrue. When I set the loadMask:false, I did not see the loadmask anymore.

    I think what is happening is that it is not marking the grid in another tab as 'disabled', because they are bound to the same store. Hopefully this helps in some way!

    One other place to look is in the LoadMask's onBeforeLoad event, which gets called before a store loads(I believe)

    if(!this.disabled) <------ mine was not disabled.

    In my opinion, still a bug. If I cant see the component, disable it.
    Code:
    onBeforeLoad : function() {
            var me = this,
                owner = me.ownerCt || me.floatParent,
                origin;
            if (!this.disabled) {
                // If the owning Component has not been layed out, defer so that the ZIndexManager
                // gets to read its layed out size when sizing the modal mask
                if (owner.componentLayoutCounter) {
                    Ext.Component.prototype.show.call(me);
                } else {
                    // The code below is a 'run-once' interceptor.
                    origin = owner.afterComponentLayout;
                    owner.afterComponentLayout = function() {
                        owner.afterComponentLayout = origin;
                        origin.apply(owner, arguments);
                        if(me.loading) {
                            Ext.Component.prototype.show.call(me);
                        }
                    };
                }
            }
        }

  10. #20
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    56
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    My situation is similar. I have 2 grids on 2 different cards in my employee section that share the same store. One is a full employee list with a lot of info, the other "jump to" list using just their names. On the page with the full grid it works great. On the employee details page the small "jump to" list is displayed and I get the load mask in the corner.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •