Results 1 to 8 of 8

Thread: Registration Server down?

  1. #1
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    25
    Vote Rating
    4
      0  

    Default Registration Server down?

    Today reinstall Sencha Architect 2.1 on a Win7x64 machine, it said Unable to establish Internet connection......, of course it is Internet connected or else how could I type this message?

    Is the registration server down? Please check. Thanks!

  2. #2
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    2
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    I am trying to active my trial copy of Sencha Architect too, keep hitting into a communication error has occurred. Please check urgently.

  3. #3
    Sencha User thesilentman's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Athens, Greece
    Posts
    232
    Vote Rating
    2
      0  

    Default

    Hmm, my SA today needs a long time to startup, I guess it's timing out, checking for an update, for the same reason...

  4. #4
    Sencha User Phil.Strong's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Olney, MD
    Posts
    1,953
    Vote Rating
    65
      0  

    Default

    Let's try to get to the bottom of this.

    1st give me more details about OS, firewalls, proxies etc ...

    http://animator.sencha.com/api/d/con...connection.php is our connection check it should return -- {"success":true,"msg":"working"}

    I'm pulling logs on all of the servers (clustered) so I'll let you know what I find there.
    Phil Strong
    @philstrong

  5. #5
    Sencha User thesilentman's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Athens, Greece
    Posts
    232
    Vote Rating
    2
      0  

    Default

    Hi Phil,

    Just wanted to let you know, after a reboot (W7Pro/64) SA started up quickly asked me to update to the latest version and I have had no issues since then.
    Though I am not sure if this was a coincidence o there was indeed something wrong. The SA version having the issue was the first production release of 2.1 (Build 284 I think). Now I am on Build 288 with no issues.

  6. #6
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    25
    Vote Rating
    4
      0  

    Default

    Quote Originally Posted by Phil.Strong View Post
    Let's try to get to the bottom of this.

    1st give me more details about OS, firewalls, proxies etc ...

    http://animator.sencha.com/api/d/con...connection.php is our connection check it should return -- {"success":true,"msg":"working"}

    I'm pulling logs on all of the servers (clustered) so I'll let you know what I find there.
    The link you given did return {"success":true,"msg":"working"}, no problem.

    I still could not register and use SA

    I then tried to install an older version "SenchaArchitect-2.0.0.000442.exe", but same problem, "Unable to establish connection to begin software registration"

    It is Windows 7 x64 SP1, don't use proxy. Help please!

    (Just checked, the SA 2.1 of Mac version works properly, though)

  7. #7
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    25
    Vote Rating
    4
      0  

    Default

    Problem solved. Just dunno why this happened:-

    In the beginning my computer used intranet-only IP and therefore IE had proxy set. Later my computer changed to use IP which can access internet but I forget to remove the IE proxy settings. Safari and Chrome could access Internet without Proxy settings.

    Just dunno why and how this forgot-to-remove IE proxy settings affected SA registration.

  8. #8
    Sencha User Phil.Strong's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Olney, MD
    Posts
    1,953
    Vote Rating
    65
      0  

    Default

    I'm glad you got it working.
    Phil Strong
    @philstrong

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •