Results 1 to 3 of 3

Thread: Significant Performance issue with setActiveItem and DataView

  1. #1
    Sencha User
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    18
    Vote Rating
    0
      0  

    Default Significant Performance issue with setActiveItem and DataView

    I have a DataView with a bunch of fieldsets. Inside these fieldsets are just a text field, and a toggle switch. I am able to create the DataView just fine with no performance issues, however, when I try to set it as the active item in a card panel, I get significant performance issues. I have checked out my JavaScript profiler, which has told me that 42.18% of my total program processes is eaten up by this call. I have traced this back to Ext.util.SizeMonitor#refreshPosition which gets called 174 times, in my case, resulting in around 35.25%.
    Has anybody had any experience with this issue at all? This is my first time making a dataview with useComponents = true; Here is my problem code below...

    PHP Code:
    var formPanel Ext.ComponentQuery.query('panel#formViewer')[0];
    var 
    formDataView Ext.create('app.view.FormDataView');
    formPanel.setActiveItem(formDataView); 

  2. #2
    Sencha - Sr Software Engineer mitchellsimoens's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gainesville, FL
    Posts
    39,553
    Answers
    3931
    Vote Rating
    1272
      0  

    Default

    Sounds like a lot of browser layout reflows. The size monitor should refresh a couple times but when it detects the dataview's element has been resized and will then refresh.
    Mitchell Simoens @LikelyMitch
    Sencha Inc, Senior Software Engineer
    ________________
    Learn BBCode and use it! Checkout the CODE tag!

    Check out my GitHub, lots of nice things for Ext JS and Sencha Touch
    https://github.com/mitchellsimoens

  3. #3
    Sencha User
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    18
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    That makes sense. Do you think it has everything to do with the fact that I am using components here? I guess I am unsure why this is happening. I get what is happening, just don't know how to get around th issue.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •