Results 1 to 10 of 12

Thread: Letter Boxed App on iphone 5

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Boise, Idaho
    Posts
    84
    Vote Rating
    13
      0  

    Default Letter Boxed App on iphone 5

    My apps are letter boxed when building to iOS/iphone5. Is there a setting I'm not seeing, or a fix in the works?

    Thanks

  2. #2
    Sencha User
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Jena
    Posts
    39
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    we're facing the same problem (sencha touch 2.0.1.1, webapp only)

    edit: updating to sencha touch 2.1 is no real solution for our project

  3. #3
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Boise, Idaho
    Posts
    84
    Vote Rating
    13
      0  

    Default Working now...

    I discovered today that if you provide the correct size of splash screen images into the root directory of your app, it will no longer letter boxed. (Note: these sizes appear to be different than webapp splash screen sizes).

    However the splash screen only appears for a very short time, and is replaced by a white screen until the rest of the app loads. Would love to see the splash screen stay up until the app is ready to be displayed.

  4. #4
    Sencha User
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    4
    Vote Rating
    1
      0  

    Default

    Can you elaborate a bit?
    I added "resources/startup/640x1136.png" (which consisted of a pic 640x1136), and added "'640x1136': 'resources/startup/640x1136.png' " to my app.js under [startupImage]. Also tried the reverse (1136x640).

    I'm still not getting the full screen size on the iPhone 5. Any ideas? Using 2.1.0.

    EDIT:
    Nevermind. I was referring to the Native packager. Got it to work by doing the following:
    * Created a new Image in resources/startup called Default-568h@2x.png
    * Add in the line "rawConfig":"<key>UILaunchImageFile</key><string>resources/startup/Default.png</string>" to the JSON Build file.

  5. #5
    Sencha User
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    137
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    Quote Originally Posted by nebev View Post
    Nevermind. I was referring to the Native packager. Got it to work by doing the following:
    * Created a new Image in resources/startup called Default-568h@2x.png
    * Add in the line "rawConfig":"<key>UILaunchImageFile</key><string>resources/startup/Default.png</string>" to the JSON Build file.

    Did you mean "Default-568h@2x.png" to the "rawConfig"? There is no Default.png...

  6. #6
    Touch Premium Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Firenze, Italia
    Posts
    166
    Vote Rating
    0
      0  

    Default

    Hi nebev, I've add an image file in resource/startup called Default-568h@2x.png and I've added the line "rawConfig":"<key>UILaunchImageFile</key><string>resources/startup/Default.png</string>" in my packager.json but still not working in simulator.

    What's wrong?
    thanks
    stefano

  7. #7
    Sencha User
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    4
    Vote Rating
    1
      0  

    Default

    It could be because the packager moves your Sencha App into a directory called "webapp".

    The line in my JSON looks like this:
    PHP Code:
    "rawConfig":"<key>UILaunchImageFile</key><string>webapp/resources/startup/Default.png</string>"
    And my file (for iPhone 5) is
    PHP Code:
    [App_Directory]/resources/startup/Default-568h@2x.png 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •