Results 1 to 10 of 10

Thread: Architect 3.2.0 Freezes, Goes Blank

  1. #1
    Sencha User
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    138
    Answers
    1

    Default Architect 3.2.0 Freezes, Goes Blank

    I'm running Architect 3.2.0 Build 75 on a Mac (OS X 10.10.2). Architect regularly freezes up and the screen goes blank. The menu options cease to work and Cmd + Q will not quit the program. The only recourse is to force quit the program and restart.

    This issue seems to occur randomly. Sometimes it happens after saving. Often it happens after recompiling a SASS file. However, it can just as easily happen after making a minor change to an onscreen element or data source. It's annoying as it happens about once every 5 minutes.

    Here's a screen shot of when it freezes:

    Screen Shot 2015-03-12 at 2.56.00 PM.jpg

  2. #2
    Sencha User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    151
    Answers
    3

    Default

    This happens to me too and have been doing so for at least a year, so it's nothing new to the current version of Architect of OS X, but annoying. Fortunately it has only happened as compile time and every-time it has saved my project before freezing.

  3. #3

    Default

    I'm also getting this error running a mid 2012 Macbook Pro on Mavericks. It's been happening for a while and is more frequent while compiling SCSS.

    Sencha Architect
    version: 3.1.0.1943
    channel: 3.1-stable
    platform: 1.4.1.960
    cmd: 5.0.3.324
    framework: Sencha Touch 2.4.x


    This bug is incredibly frustrating as I have to do a force quit and possible lose any work that has't been saved.

  4. #4
    Sencha Premium User la_spi_man's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Martinique
    Posts
    39
    Answers
    1

    Default

    +1
    I'm on ubuntu 14.04 LTS + A 3.2 , and i have the same issue.
    Is there any solution for solving that issue?

  5. #5

    Default

    Same here.

  6. #6

    Default

    Still no fix for this?!

  7. #7
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    13

    Default On Windows too!!

    I've been having this problem on Win 7 64 bit as well.

    Architect 3.2.0.

    It seemed to me that it worked fine until I installed Visual Studio. I don't for sure if that is the cause - there have also been a lot of Windows updates recently so something else could have caused it.

  8. #8
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    13

    Default

    I've noticed it doesn't freeze very often if you keep the "Log" and "Output" tabs minimized, so the text within them is not displayed.

  9. #9
    Sencha Premium User
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Tamworth, NSW, Australia
    Posts
    1,353
    Answers
    13

    Default

    I used to get this all the time on Windows until I added the following environment variable (to increase the memory given to Java apps):

    name: _JAVA_OPTIONS
    value: -Xmx1024M

    Something like this might be how you can configure it on a Mac, perhaps.

  10. #10
    Sencha Premium Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    13

    Default

    Yes, I increased the JVM memory - long before seeing this problem. But since I've been keeping the Output tabs minimized I have not had this problem at all.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •