Results 1 to 5 of 5

Thread: Unable to click on a tree list node

  1. #1
    Sencha User
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    2

    Default Unable to click on a tree list node

    Hi,

    While trying to click on a tree list item (Please see the attachment), I have tried the following ways:
    • By using ST.element by passing the x-path locator. This gives me "timeout error"
    • By using inspector, no locator is shown
    • By using event recorder, I got the selector. But when I use the same I am getting an error saying: "Failed with error "Component Query locator matches multiple items: "treeview""



    html.jpg

    Please let me know what I am doing wrong?

  2. #2
    Sencha - Sales Team daniel.gallo's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Redwood City, CA
    Posts
    325
    Answers
    49

    Default

    I'd recommend trying the ST.grid Future API, which can also be used on Trees.

    For example, the following spec illustrates two ways of referencing a tree node, using either the index of the node, or the underlying node record's "text" value:

    Code:
    it('Should find and click on some tree nodes', function() {
        ST.grid('treepanel[title=MyTree]')
            .rowAt(2)
            .click();
            
        ST.grid('treepanel[title=MyTree]')
            .rowWith('text', 'Tree Node 3')
            .click();
    });
    Daniel Gallo
    Senior Solutions Architect
    Sencha Inc.

  3. #3
    Sencha User
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Chennai
    Posts
    11

    Default

    Hi Daniel,

    This method is not working for me. Can you please guide me whats going wrong? PFA.



    stdtreepanel.jpg
    Bharathy

  4. #4
    Sencha - Sales Team daniel.gallo's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Redwood City, CA
    Posts
    325
    Answers
    49

    Default

    What locator are you trying to use for referencing the tree? And how is it not working - what error are you getting?

    Try:

    Code:
    ST.grid('standardtreePanel').rowAt(1)
    Does that help?
    Daniel Gallo
    Senior Solutions Architect
    Sencha Inc.

  5. #5
    Sencha User
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Chennai
    Posts
    11

    Default

    ST.component worked for me.

Similar Threads

  1. [FIXED] [4.1.2] Unable to sort tree node in an un-rendered tree
    By lagnat in forum Ext:Bugs
    Replies: 1
    Last Post: 19 Sep 2012, 11:20 AM
  2. how can i make add new node to a tree grid wen i click in a father node
    By cberrios in forum Ext 3.x: Help & Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 10 Apr 2010, 11:55 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 6 May 2008, 4:23 AM
  4. List bulletin black dot is showing up after click the tree node
    By ajaxE in forum Ext 2.x: Help & Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 20 Feb 2008, 12:41 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •